Nieodzownym elementem kuchni włoskiej są różne rodzaje serów: parmezan, mozzarella. Idealnie nadają się one do tworzenia pysznych sosów do makaronów, a Ty znajdziesz je w sosie WINIARY Cztery sery z bazylią . Dzięki niemu przygotujesz rodzinny obiad we włoskim stylu.
Ser w proszku 24,4% z mleka (w tym cztery sery 7,7%: camembert, parmezan 0,5%, gouda, mozzarella), śmietanka w proszku (z mleka) 17,4%, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, tłuszcz palmowy, skrobia kukurydziana, sól, aromaty (z mlekiem), ekstrakt drożdży, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), zioła 0,5%, kwas (kwas cytrynowy), kurkuma.
Może zawierać seler, jaja, gorczycę, soję. Zawiera mleko, pszenicę. Sery spoza Polski.
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (83 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 96 kcal | 80 kcal | 4 % |
Białko | 3.5 g | 3.0 g | 6 % |
Węglowodany | 6.0 g | 5.0 g | 2 % |
w tym cukier | 2.0 g | 1.7 g | 2 % |
Tłuszcze | 6.4 g | 5.3 g | 8 % |
w tym nasycone | 4.3 g | 3.5 g | 18 % |
Błonnik | 0.1 g | 0.1 g | - No Values |
Sól | 1.2 g | 1.0 g | 17 % |