Sos tatarski WINIARY przyrządzamy według tradycyjnej receptury: z krojonym ogórkiem, cebulą i pieczarkami. To znakomity dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików, a także do wołowiny z rusztu oraz ziemniaczanych sałatek.
Po jakiego diabła ktoś to osłodził. Jak ktoś lubi słodki sos niech do zwykłego doda łyżeczkę cukru pudru i wymiesza .
M
Mariusz
Uwielbiam sos Tatarski, uważam że na polskim rynku lepszego nie ma niż Winiary. Lepsze są, za południową granicą, jest zatem jeszcze trochę do poprawienia. Szkoda że Wasz sos jest sprzedawany tylko w takim malutkim słoiczku, w "Czecho-Słowacji" można kupić ogromne słoiki. Zróbcie chociaż 400ml, bo o 700ml to nawet nie wspomnę. W plastikach nie kupuję bo to zło dla świata.
J
Joanna
Rzadko pisze komentarze ale ten muszę. Kiedyś ten sos był najlepszy jaki jadłam, było czuć trochę pieczarkę, w smaku nie do pobicia. Niestety ostatnio go kupiłam - sezon grillowy i jakież rozczarowanie zaliczyłam!!!! Co się stało z tamtym smakiem? Dlaczego zawsze jak coś jest dobrego to ktoś to zepsuje.Po co ? Nie rozumiem. A już nie wspomnę o tym wyciskanym opakowaniu, masakra. Jestem bardzo rozczarowana.
R
Rob
Fuj! Kto wpadł na pomysł, żeby to dosłodzić? Cała idea sosu tatarskiego, to wkrojenie do majonezu pikli i korniszonów, żeby ożywić i zaostrzyć jego smak. Cukier niszczy cały ten efekt.
M
Michał
Ten sosik moim skromnym zdaniem to Przepychota! :-)
Komentarze 5