Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Pokrój je w paski.
Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.
Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.
Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.
Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.
Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.
Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.