Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka to jedna z tych potraw, której nie może zabraknąć podczas żadnej uroczystości – niezależnie od tego, czy są to imieniny, wesele, świąteczny obiad, czy grill w gronie znajomych. Przepisów na sałatki jest całe mnóstwo. Jedne z nich są proste i szybkie, inne wymagają użycia mnóstwa składników, poświęcenia sporej ilości czasu i pewnych umiejętności. Ale czy to znaczy, że tylko te drugie mogą być naprawdę smaczne? Oczywiście, że nie!
Najlepszym tego przykładem jest sałatka z selerem naciowym. Jej przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż pół godziny, jest tania, bo składa się na nią zaledwie kilka prostych i powszechnie dostępnych produktów, a do tego jest pyszna i świetnie prezentuje się na talerzu.
Sałatka selerowa jest wyjątkowo kolorową, wiosenną propozycją, która wprowadzi odrobinę słońca do każdej kuchni, niezależnie od pory roku. Potrawa ta kryje w sobie chrupiące kawałki świeżej papryki i selera naciowego, a także jajka, kukurydzę i aromatyczną cebulkę. Wszystkie te składniki połącz przy pomocy Sosu tatarskiego WINIARY, a uzyskasz wyjątkowo smaczny efekt końcowy!
Do sałatki selerowej możesz dodać również parówkę i szczypiorek, a całość doprawić pieprzem, jeśli lubisz wyraziste kompozycje. Przygotuj sałatkę z selerem naciowym już dziś i ciesz się jej fantastycznym smakiem!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Seler oczyść i pokrój w paseczki.
Paprykę umyj, wyjmij z niej gniazda nasienne i także pokrój w paseczki.
Parówkę i jajko pokrój w kostkę.
Posiekaj cebulę i szczypiorek.
Wszystkie składniki sałatki połącz z Sosem tatarskim.
Dopraw pieprzem.