Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraczki myjemy, obieramy, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia.
Ogórki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o mniejszych lub większych oczkach – według uznania. Podobnie postępujemy z buraczkami.
Do miski przekładamy starte warzywa, dodajemy porządnie wymieszane zsiadłe mleko. Dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki dla przegryzienia smaków.
Chłodnik podajemy hojnie posypany młodymi listkami buraczka (zamiast mikroliści możemy wykorzystać kiełki buraczka).
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0