Szukasz przepisów, które urozmaicą Twoje grillowe menu? Mamy coś w sam raz dla fanów mięsnych dań. Czeka na Ciebie pomysł na pyszną, soczystą i aromatyczną karkówkę, którą przed włożeniem na ruszt warto zamarynować w soku jabłkowym, musztardzie i sosie amerykańskim BBQ WINIARY. Odkryj to danie i przygotuj je razem z nami.
Karkówka z grilla w sosie BBQ
Karkówka to mięso, które bardzo często wrzucamy na ruszt. Przygotowane w odpowiedni sposób jest aromatyczne, soczyste i pełne smaku. Żeby tak się stało, warto ją wcześniej zamarynować w przyprawach i odstawić do lodówki min. na godzinę. Mięso może też spędzić w lodówce całą noc – wtedy jeszcze lepiej przejdzie smakiem przypraw.
Jak przygotować karkówkę z grilla?
Przygotowanie naszej karkówki z grilla nie sprawi Ci problemu. Wystarczy, że pokroisz mięso na plastry, rozbijesz je i zamarynujesz. Po wyjęciu z marynaty karkówkę wrzuć na ruszt i grilluj przez ok. 20 minut, co jakiś czas obracając. Gdy mięso będzie gotowe, odłóż je, żeby przez chwilę odpoczęło. Karkówkę z grilla podawaj z dodatkiem ulubionych sosów, np. z sosami WINIARY oraz z grillowanymi warzywami lub surówkami.
Komentarze 1