Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szalotkę obieramy, kroimy w kosteczkę, podduszamy na oleju z dodatkiem suszonych papryczek chili.
Do szalotki dodajemy pokrojoną w kostkę dynię (obraną, jeżeli nie jest to hokkaido), batata lub ziemniaki, podsmażamy z dodatkiem curry. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Podlewamy warzywa wywarem, dodajemy szczyptę soli i gotujemy do miękkości, niecałe 15 minut.
Miksujemy zupę na krem, dodajemy mleko kokosowe, ponownie miksujemy. Doprawiamy sokiem z cytryny lub limonki.
Do zupy na talerzach dodajemy ser feta i czarnuszkę. Dekorujemy świeżymi ziołami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0