Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami to smakowita propozycja, która pomoże przechytrzyć jesienną szarugę! Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy, że ubijesz jajka z cukrem, dodasz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz margarynę, a całość połączysz ze słodkimi jabłkami, rodzynkami i orzechami. I gotowe! Aromatyczne ciasto rozniesie po domu piękny zapach pieczonych jabłek i orzechów i umili domownikom jesienne popołudnia.
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, orzechy posiekać.
Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz margarynę.
Na koniec dodać orzechy, rodzynki i jabłka. Delikatnie wymieszać.
Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Patrycja