Na obiad możesz przygotować soczystego kurczaka w ziołach bez tłuszczu! Jak to zrobić? Sięgnij po pałki kurczaka i WINIARY POMYSŁ NA… Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami i postępuj zgodnie z instrukcją widoczną na opakowaniu produktu. Pieczenie mięsa w torebce sprawia, że staje się ono niezwykle kruche i aromatyczne. A co najważniejsze możesz zamarynować mięso tuż przed pieczeniem, co jest sporą oszczędnością Twojego czasu. Kurczaka w ziołach możesz serwować z różnymi dodatkami – eksperymentuj i poznaj najlepsze kompozycje smaków!
suszona warzywa 50,2% (czosnek 19,3%, pomidor, ziemniak, cebula, pasternak), skrobia kukurydziana, sól, cukier, przyprawy (pieprz czarny, imbir, nasiona kolendry, kurkuma, papryka chili), zioła 2,7% (liść pietruszki, bazylia, majeranek), olej palmowy, cukier karmelizowany, kwas (kwas cytrynowy), gluten, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu | w 1 porcji (ok. 258 g) gotowego dania | % RWS* w porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 107 kcal | 276 kcal | 14 % | 293 kcal |
Białko | 10.7 g | 27.5 g | 55 % | 6.9 g |
Węglowodany | 1.6 g | 4.2 g | 2 % | 55.8 g |
w tym cukier | 0.7 g | 1.9 g | 2 % | 15.7 g |
Tłuszcze | 6.4 g | 16.5 g | 24 % | 3.1 g |
w tym nasycone | 1.8 g | 4.5 g | 23 % | 0.3 g |
Błonnik | 0.2 g | 0.5 g | - | 7.3 g |
Sól | 0.57 g | 1.5 g | 25 % | 14.99 g |