Nowy pasteryzowany Bulion wołowy WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, którym doskonale podkreślisz smak potraw. Unikalna receptura na bazie wolno gotowanego wywaru z wołowiny gwarantuje doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość – za to pokochasz nasz nowy produkt. Wykorzystasz go do pogłębienia smaku dań oraz jako bazę do zup lub sosów.
Pasteryzowany bulion wołowy WINIARY dostępny jest w wygodnym do dozowania szklanym opakowaniu oraz starcza aż na 3,5 litra wywaru.
Do przygotowania bulionu użyj 3 łyżki (45g) produktu na 1 litr wrzącej wody, wymieszaj, ponownie zagotuj. Zawartość słoiczka wystarczy do przygotowania 3,5 litra bulionu.
baza bulionu wołowego 66,9% (woda, sól, tłuszcz wołowy 5,4%, ekstrakt drożdży, zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego 2,2%), woda, skrobia kukurydziana, cukier, aromaty ( z pszenicą ), zagęszczony sok z cytryny.
Może zawierać: soję, seler .
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (200ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 5 kcal | 11 kcal | 1 % |
Białko | 0.2 g | 0.5 g | 1 % |
Węglowodany | 0.5 g | 1.1 g | 0 % |
w tym cukier | 0.4 g | 0.7 g | 1 % |
Tłuszcze | 0.2 g | 0.5 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.2 g | 0.3 g | 2 % |
Błonnik | 0.0 g | 0.1 g | - No Values |
Sól | 0.82 g | 1.6 g | 27 % |