Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek pokrój w kostkę ok. 0,5 x 0,5 cm i podsmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor, ostudź.
Ziemniaki, marchewkę i seler ugotuj, obierz i pokrój w kosteczkę.
Por dokładnie opłucz i pokrój w kosteczkę.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Kurki odsącz z zalewy i większe rozdrobnij na mniejsze, ale nie za małe kawałki (mogą być nawet całe grzybki).
Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem.
Tak przygotowaną sałatkę umieść w lodówce do schłodzenia.
Boczek