Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników zagnieć ciasto, podziel je na 3 części, rozwałkuj na wielkość blachy.
Piecz każdy placek oddzielnie w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 12-15 minut.
Budyń rozpuść w 100 ml mleka.
Resztę mleka zagotuj z masłem, dodaj rozprowadzony budyń. Gotuj 30 sekund cały czas mieszając. Gorącym kremem przełóż ciasta.
Orzechy posiekaj, zalej wrzącą wodą na 15 minut, odsącz.
Masło, miód i cukier rozpuść, dodaj orzechy i smaż razem na wolnym ogniu około 5-10 minut.
Gorącą masę rozsmaruj na cieście.
Ciasto podawaj schłodzone, najlepiej drugi dzień po przygotowaniu.