Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Znudziło Ci się podawanie wielkanocnej białej kiełbasy w tradycyjnej formie? Jasne – nie powinno jej zabraknąć w białym barszczu czy podpieczonej na patelni, ale może da się zaprezentować ją w jakimś innym wydaniu? Odpowiedzią jest sałatka z białą kiełbasą i jajkami. Jest świeża, lekka i po prostu pyszna – wszystkie pozostałe składniki stanowią doskonałe tło dopełniające jej wyrazistego smaku.
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami to sposób na tradycyjne wielkanocne danie w nowoczesnym wydaniu. Słodkie i pikantne gatunki sałat, czerwona papryka i jajko na twardo stworzą na talerzu barwny miks, a przy okazji okażą się niezbędną w codziennej diecie porcją warzyw. Mieszankę składników wzbogaci smak sosu przygotowanego na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.
Taką sałatkę z powodzeniem możesz ustawić na wielkanocnym stole, ale też przy okazji innych rodzinnych uroczystości. Zadbaj o to, by w pobliżu sałatki z białą kiełbasą i jajkami znalazła się świeża bagietka lub tosty z żytniego chleba.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i chrzanem, dopraw solą i pieprzem.
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż.
Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w plasterki. Umytą paprykę pokrój w paski.
Mieszankę sałat przepłucz zimną wodą i wyłóż do płaskiej salaterki. Na sałatach ułóż pokrojone jajka, kiełbasę i paprykę.
Całość polej sosem majonezowo-chrzanowym.