Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ja użyłam zupki chińskiej o smaku "Kurcze Pieczone". Makaron z zupek łamię i wsypuję do miski. Wsypuję tylko jedną przyprawę dołączoną do zupek. Zalewam wrzątkiem, mieszam i chwilę czekam aż makaron będzie miękki.
W tym czacie do miski wrzucam twaróg i tuńczyka z puszki - mój tuńczyk był w oleju więc olej odlałam.
Ogórka małosolnego - średniej wielkości - kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do reszty. Wsypuję gotowy (najlepiej lekko wystudzony) makaron i dodaję majonez.
Całość dokładnie mieszam i gotowe. Nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw. Sałatkę można jeść osobno lub jako pastę na pieczywo.