Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę, a seler ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Gotujemy wodę z kostkami rosołowymi, liściem i zielem.
Kiedy nasz wywar się zagotuje wrzucamy do niego pokrojone warzywa.Gotujemy 10 min.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, płuczemy pod bieżącą wodą i dodajemy do naszej zupy.
Od tej pory gotujemy ją jeszcze około 10 min ( zależy od miękkości naszego brokuła ). Przyprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie dowolną przyprawą.
Zestawiamy zupę z ognia. Do gorącej zupy dodajemy stopniowo serek, dokładnie mieszamy.