Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Groch oraz grzyby namocz osobno w wodzie i pozostaw na około 12 godzin (najlepiej na noc).
Po namoczeniu, ugotuj groch i grzyby - nadal oddzielnie - w tej samej wodzi, w której się moczyły, aż do miękkości. Również oddzielnie, ugotuj kapustę w wodzie z dodatkiem Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
Do kapusty dodaj groch, posiekane grzyby i cebulę.
Dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku i zagotuj.