Nie ma równie rozgrzewającej i sycącej zupy po całym dniu pracy, jak
grochówka domowa. Ta tradycyjna polska zupa powoli wraca na salony nie tylko ze względu na mały koszt przygotowania.
Grochówka przez długi czas była kojarzona z wojskiem lub starymi filmami, tymczasem jest to pełnowartościowa sycąca zupa, która powinna częściej gościć na naszych stołach.
Jak zrobić zupę grochową? Zupa grochowa domowa może być nieco trudna w przygotowaniu, ze względu na potrzebę namaczania grochu. Tradycyjną zupę grochową przygotowuje się z grochu. Znalezienie grochu łuskanego w sklepie może być trudne, a namaczanie go jest uciążliwe — łatwo zapomnieć o moczącym się grochu po odstawieniu go na noc. Smak grochówki również zależy od tego, czy groch jest pierwszej jakości. Dlatego warto wybrać łatwiejszą opcję i przygotować zupę z pomocą
Zupy grochowej Nasza Specjalność WINIARY .To produkt przygotowany z myślą o tradycyjnym, klasycznym smaku grochówki, bez straty na jakości produktów — dzięki temu składnikowi Twoja zupa będzie równie smaczna, aromatyczna, zdrowa i pożywna, co grochówka gotowana w klasyczny sposób. Co najważniejsze, zupę tę przygotujesz o wiele szybciej — już w niecałe czterdzieści minut! To świetny pomysł na obiad dla wszystkich, którym zależy na czasie, łatwości przyrządzenia i pożywności zupy.
Grochówkę od WINIARY pokochają też wszyscy miłośnicy ciepłej zupy w chłodne jesienne dni.
Dzięki
Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY przygotujesz ją bardzo szybko — w mniej niż godzinę. Poniżej znajdziesz przepis oraz listę przygotowania "krok po kroku". Pamiętaj, aby grochówkę posypać majerankiem, a zupę podawać wraz z grubą pajdą smacznego, pszennego chleba.
Przygotowanie grochówki z WINIARY jest bardzo proste. Najpierw przygotuj warzywa–marchewkę, trzy ziemniaki, korzeń pietruszki i seler naciowy. Umyj i obierz warzywa, następnie pokrój je w kostkę i wrzuć do gotującego się bulionu. Bulion przygotujesz z jednej kostki rosołowej Rosół Drobiowy WINIARY. Następnie pokrój w kostkę boczek i usmaż go na patelni. Usmażony boczek oprósz lekko mąką pszenną.
Czas na przygotowanie podstawy zupy, czyli naszego bohatera — grochówki. Weź saszetkę
Zupa Grochowa Winiary Nasza Specjalność i rozprowadzić ją w szklance zimnej wody. Tak powstałą miksturę wlej do garnka z bulionem. Mieszaj zupę do momentu, aż się zagotuje. Kiedy woda będzie się gotować, dodaj boczek i posiekany czosnek. Całość gotuj około pięciu minut. Kiedy zupa będzie już gotowa, dopraw ją do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Podawaj grochówkę z pajdą chleba. Gotowe!
Konrad