Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w paseczki.
Cebulę, papryki i pieczarki oczyść, pokrój również w paseczki.
Mięso podsmaż na maśle, dodaj pokrojone warzywa i pieczarki. Smaż do odparowania płynu.
Sos pieczarkowy rozprowadź w 200 ml wody i połącz z mięsem. Duś razem przez 5 minut.
Kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.
Placki tortilli podgrzej i nałóż farsz, zwiń w rulon. Podaj zaraz po przygotowaniu.
Daniela