Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotować makaron al dente.
Gdy makaron będzie się gotować dokładnie umyć szpinak, wysuszyć go i usunąć długie łodygi. Wrzucić na rozgrzaną patelnię, raz na jakiś czas mieszając, aż do zmniejszenia objętości liści.
W garnku na średnim ogniu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać masło i bulion WINIARY, wymieszać i zeszklić. Doprawić przyprawami i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Listki bazylii drobno pokroić, dodać do szpinaku, wymieszać. Dodać śmietankę.
Ricottę dodać do szpinaku i dokładnie wymieszać.
Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem i podawać.