Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.
Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Wiśnie wydryluj i wyłóż na cieście.
Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.
Hanna