Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem bulionu warzywnego WINIARY. Kiedy ziemniaki będą miękkie - odcedź je i wystudź.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulkę posiekaj. Na patelni z rozgrzanym olejem podsmaż zieloną fasolkę przez 3 minuty.
Ziemniaki pokrój w dużą kostkę i dodaj do fasolki. Dodaj czosnek z cebulą i smaż całość, aż ziemniaki się lekko zarumienią. Na tym etapie możesz dodać również Maggi.
Kiedy warzywa przestygną dodaj do nich posiekany koperek oraz majonez WINIARY (opcjonalnie musztardę) i całość wymieszaj.
Przed podaniem posyp koperkiem. Fasolkę podawaj osobno lub jako dodatek do głównego dania.
Maria