Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i ząbek czosnku obieramy, drobno siekamy. Cebulę szklimy na niewielkiej ilości oliwy, na koniec dodając czosnek.
Podlewamy cebulę wywarem, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, dodajemy szczyptę soli, gotujemy do miękkości.
Dodajemy do zupy szczaw ze słoiczka, zagotowujemy. Dodajemy śmietankę (jeśli chcemy lekko zagęścić zupę, w śmietance rozprowadzamy łyżkę mąki, wlewamy śmietankę do zupy i zagotowujemy ciągle mieszając).
Dodajemy do zupy szczyptę cukru dla przełamania smaku. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Zupę podajemy z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo.
Mieczysława