Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj dwa rodzaje budyniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odejmując z proporcji po 100 ml mleka, aby uzyskać gęsty krem. Po wystudzeniu, budyń śmietankowy wymieszaj z kajmakiem, a czekoladowy z masłem orzechowym.
Przygotuj prostokątną foremkę w której naprzemiennie trzeba ułożyć warstwy: herbatniki, krem jasny, herbatniki i krem ciemny.
W rondelku podgrzej śmietankę i rozpuść w niej czekoladę. Gotową polewą udekoruj ostatnią warstwę ciasta. Posyp orzeszkami ziemnymi.
Sara