Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wilgotne ciasto czekoladowe przypominające brownie. Jest dość proste w przygotowaniu, a jego smak jest ukoronowaniem całego czasu, jaki spędzicie w kuchni. Kusi nie tylko smakiem, ale i aromatem, któremu trudno jest odmówić. Smacznego!
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do metalowej miski. Do czekolady dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło.
Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej, dokładnie wymieszać i przestudzić.
Jajka wbić do miski, dodać do nich cukier puder.
Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
Wlewać do niego powoli masę czekoladowo-maślaną i cały czas ubijać.
Do masy dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do natłuszczonej średniej tortownicy (ok. 22 cm).
Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut (sprawdzić patyczkiem).
Karina