Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.
Wymieszaj żółtka z serem.
Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.
Ewa