Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wsypujemy do miski, wkruszamy drożdże, dodajemy sól i cukier oraz mleko. Mieszamy mikserem na jednolitą masę (będzie gęsta). Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce, do czasu podwojenia objętości.
Po wyrośnięciu dodajemy jajko i znowu miksujemy. Następnie dodajemy jabłka, starte na tarce o grubych oczkach i mieszamy wszystko łyżką.
Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na jakieś 30 minut.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe placuszki . Układamy na papierowych ręcznikach, aby ociekły. Posypujemy cukrem pudrem
Emilia