Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Foremki do muffinek wysmaruj masłem lub olejem.
Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na grubych oczkach. Wymieszaj ze szczypiorkiem. Rozłóż równomiernie w zagłębieniach formy.
Jajka ubijaj mniej więcej przez 3 minuty. Po tym czasie - ciągle miksując wlej strumieniem mleko.
Dodaj proszek do pieczenia, roztarte w dłoni zioła, szczyptę soli i pieprzu, wymieszaj. Masą zalej szynkę z serem i warzywami.
Wstaw do piekarnika na mniej więcej 18-20 minut, aż babeczki ładnie się zrumienią i urosną.
Podawaj na ciepło lub zimno.