Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron gotuję w osolonym wrzątku. Z boczku odkrawam skórę i kroję w kostkę. Pieczarki myję i oczyszczam. Kroję każdą na kilka grubych kawałków. Czosnek obieram i drobno siekam.
Na patelni podsmażam boczek. Na maśle podsmażam pieczarki z dodatkiem czosnku i natki pietruszki przez kilka minut do zmniejszenia objętości grzybów.
Przygotowuję jasny sos według przepisu na opakowaniu. Do gotowego sosu dodaję śmietanę, przesmażony boczek i posiekany koperek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Ugotowany makaron wykładam na talerze. Na makaron kładę uduszone na maśle pieczarki z czosnkiem i natką. Całość polewam gorącym sosem z dodatkiem boczku. Od razu podaję.
Daguska