Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
3 łyżki bułki tartej wsypać do miski. Dodać do niej przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, kurkumę i trochę soli czosnkowej (niekoniecznie). Wszystko dokładnie wymieszać.
Jajko rozbełtać, dodać do niego mleko i wymieszać.
Polędwiczki z kurczaka maczać w jajku i obtaczać w przyprawionej bułce tartej. Panierkę lekko docisnąć do mięsa.
Polędwiczki w panierce kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Polędwiczki wyłożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru oleju. Jemy je maczając w sosie Remulada WINIARY, która idealnie podkreśli ich delikatny smak.