Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę.
Podsmaż na oleju czerwoną cebulę dodaj papryki i cukinię, duś na wolnym ogniu podlewając wodą. Dodaj na koniec pokruszoną kostkę bulionową - Bulion warzywny WINIARY.
Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Czosnek również pokrój w kosteczkę a kukurydzę odsącz z zalewy.
Warzywa ciepłe połącz z kuskusem, ostudź. Do zimnej sałatki dodaj pomidora, czosnek i kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dodaj natkę pietruszki do dekoracji.