Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z 500 ml mleka odlej szklankę, a resztę zagotuj z masłem.
W szklance wymieszaj proszek budyniowy z cukrem i wlej do gotującego się mleka, szybko i dokładnie mieszając. Gotuj jeszcze przez 0,5 min i odstaw do ostudzenia, przykrywając folią spożywczą, by nie powstał kożuch. Wstaw do lodówki.
Rozpuść galaretkę w 500 ml wrzącej wody i odstaw do ostudzenia.
Pokrój truskawki w plasterki i ładne środkowe kawałki zostaw do późniejszej dekoracji ścianek pucharka. Resztę umieść na dnie pucharków i zalej galaretką.
Wstaw do lodówki do stężenia.
Umieść pozostałe plasterki truskawek wokół ścianek pucharków, a następnie nałóż krem budyniowy.
Ubij śmietankę na sztywno. Nałóż ją do pucharków na krem i ozdób wedle uznania.