Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy WINIARY oraz sól. W osobnym naczyniu wymieszaj dokładnie pozostałe „mokre” składniki, poza owocami, tj. jajka, mleko i Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
Przelej masę do mąki i wymieszaj KRÓTKO łyżką, tak aby składniki się połączyły – uwaga nie należy mieszać zbyt dokładnie, aby babeczki po upieczeniu nie były twarde.
Dodaj owoce i delikatnie wymieszaj.
Blaszkę do muffinek wyłóż papilotkami. Do każdej nałóż 1,5 łyżki ciasta (pomocna przy tym jest łyżka do nakładania lodów). Ciasto powinno wypełniać maksymalnie ¾ foremek/papilotek. Tak przygotowane muffinki możesz dodatkowo posypać cukrem po wierzchu.
Blachę z babeczkami wstaw do piekarnika i piecz ok. 15-20 min lub aż patyczek wbity w środek babeczki będzie suchy.
Hanna