Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy.
Kroimy kiełbasę w talarki lub kosteczki.
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę, a następnie wrzucamy do garnka z olejem, aby je trochę przesmażyć.
Do cebuli dodajemy pokrojoną kiełbasę. Do kiełbasy dodajemy sos myśliwski WINIARY rozprowadzony w 500 ml zimnej wody. Następnie wszystko mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez jeszcze 5min. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy na koniec do sosu.
Ziemniaki mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
Do zmielonych ziemniaków dodajemy jajka, sól, pieprz oraz mąki (zostawiamy trochę mąki do posypania).
Z wyrobionej masy robimy kulki a z nich wałki o grubości 2 cm. Następnie kroimy je po skosie.
Wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. Od czasu do czasu mieszamy.
Wyjmujemy z wody, układamy na talerzu i polewamy wcześniej przygotowanym sosem.
Dawid