Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kasze i soczewicę ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej przez ok. 20 min. Dodać Zupę pomidorową WINIARY i gotować kolejne 10 min.
Cebulkę i czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem i bułką tartą. Formujemy w pulpeciki z oliwką w środku. Smażymy z każdej strony. Podajemy razem z pęczotto.