Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podsmażamy posiekany czosnek na patelni. W międzyczasie szpinak myjemy, suszymy, siekamy i dodajemy do czosnku. Smażymy ok. 2 min.
Sos śmietanowo-koperkowy WINIARY rozprowadzamy w 200 ml wody i dodajemy 2 łyżki śmietanki.
Rozmieszany sos dodajemy na patelnię ze szpinakiem i czosnkiem wraz z ricottą i zagotowujemy.
Dodajemy na patelnię makaron i łososia, mieszamy z powstałym sosem i chwilę smażymy. Smacznego!
Karola