Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ubić z cukrem do białości, dodać mleko, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować wszystko na jednolitą masę.
Przygotować owoce, w zależności od tego, na jakie mamy ochotę. Ja otworzyłam litrowy kompot wiśniowy z braku świeżych owoców i taka mniej więcej ilość jest dobra, ale można dodać więcej :)
Ciasto wlać do formy. Owoce rozrzucić na cieście, można też bardziej regularnie je rozłożyć.
Piec około 40 minut w 160 stopni. Choć ja piekłam nieco dłużej, około godziny. Generalnie piec do suchego patyczka, po tych 40 minutach kontrolowałam ciasto co około 7 minut.
Posypać cukrem pudrem. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie :) Idealne na lato gdy mamy dostęp do wielu sezonowych owoców.
Agata