Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko wlewamy do garnka i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy 10-15 minut co chwilę mieszając.
Po tym czasie wiórki kokosowe nasiąkną mlekiem. Dodajemy masło, żeby się rozpuściło. Pozostałe mleko wlewamy do kubka, dodajemy cukier i mąkę, wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy przy użyciu miksera.
Wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze ok. 2 min ciągle mieszając.
Dekorujemy według uznania. Ja użyłem prażonych płatków migdałowych i herbatnika.
Natalia