Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Marchewkę pokrój w grube plastry. Kiełbasę pokrój w dużą kostkę. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
W wysokiej patelni lub dużym garnku rozgrzej odrobinę oliwy. Dodaj kiełbasę i smaż aż zacznie się rumienić. Dodaj cebulę i marchewkę i smaż aż cebula zmięknie. Dodaj ziemniaki, paprykę i smaż razem ok. 10 min na średniej mocy mieszając od czasu do czasu.
Dodaj Pastę do dań z patelni z karmelizowaną cebulą i wywarem wołowym WINIARY i dokładnie wymieszaj. Smaż ok. 2 min aż wszystkie składniki równomiernie pokryją się glazurą. Jeżeli ziemniaki lub marchewką będą twarde, możesz garnek przykryć pokrywką, aby szybciej zrobiły się miękkie.
Na końcu całość dopraw posiekaną natką pietruszki.
aaaaa