Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.
Jajka zmiksuj z olejem roślinnym w oddzielnej misce. Dodaj cukier, maślankę, sok i skórkę cytryny. Wymieszaj wszystko dokładnie. Na koniec dodaj cukinię i wymieszaj.
Do mokrych składników wsyp mieszankę mąki, proszku do pieczenia oraz soli i wymieszaj wszystko.
Ciasto przelej do wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (27x21).
Piecz przez 40-45 minut w temperaturze 180C.
LUKIER: Cukier puder przesiej do miseczki. Dodawaj stopniowo po łyżce soku z cytryny i ucieraj je ze sobą.
Dodaj więcej soku, gdy lukier jest za słodki lub cukru pudru, gdy jest za rzadki.
Upieczone ciasto udekoruj lukrem. Poczekaj do całkowitego wystudzenia. Smacznego!
Dodaj "cukinię".
Chyba zostały zgubione kroki jak przygotować cukinię...