Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokrój warzywa - cebulę w drobną kostkę, dynię w większe kawałki.
Do garnka wlej oliwę i dodaj masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć cebulę. Podsmażaj, a gdy będzie szklista, dodaj dynię, ryż i wszystko dobrze wymieszaj.
Gdy ryż będzie podsmażony, zalej go winem i gotuj, aż alkohol wyparuje. Powoli wlewaj bulion drobiowy WINIARY rozmieszany z wodą. Od czasu do czasu dolewaj nieco płynu do momentu, aż ryż się ugotuje.