Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli szukasz pomysłu na pyszne i proste danie, to spaghetti bolognese z klopsikami jest idealnym wyborem. Ta włoska klasyka łączy smak spaghetti z aromatycznym sosem mięsnym oraz delikatnymi klopsikami, które dodają potrawie jeszcze więcej pożywienia. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, dzięki gotowemu sosowi! Zacznij od przygotowania soczystych klopsików z warzywami. Mięso mielone dobrze wymieszaj z wcześniej startą marchewką, selerem, jajkiem oraz dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe, zgrabne kulki pulpecików i obtocz je w bulce tartej. Ostatnim krokiem jest ich smażenie na oleju na średnim ogniu do czasu aż się zarumienią.
W międzyczasie ugotuj makaron spaghetti według przepisu na opakowaniu. Gdy spaghetti i klopsiki są gotowe, połącz je z Sosem bolognese WINIARY i podawaj na gorąco. Możesz również dodać odrobinę startego parmezanu na wierzch, aby jeszcze bardziej poprawić smak.
Spaghetti bolognese z klopsikami - doskonały wybór dla całej rodziny
Masz ochotę na pyszne danie, któremu nikt (nawet najmłodszy) się nie oprze? Spaghetti bolognese z klopsikami po włosku to doskonały wybór! Przygotowanie makaronu znacznie przyspieszy Sos boloński Winiary. Warzywa (selera i marchewkę) "przemycisz", dodając je do soczystych, mięsnych klopsików, które otoczone smacznym sosem pomidorowym o głębokim smaku, na pewno zostaną zjedzone przez dzieci, a wszyscy bliscy będą chcieli na pewno częściej powtarzać to danie. Przygotuj sycące spaghetti bolognese z klopsikami najlepiej w wersji z podwojoną ilością składników - na więcej porcji. Bez dokładki się nie obejdzie - to Ci gwarantujemy!
Prosty przepis na spaghetti bolognese z klopsikami po włosku
Spaghetti bolognese z klopsikami, znane również jako spaghetti i klopsiki, to popularne danie we Włoszech i na całym świecie. Cieszy się nim wiele osób w każdym wieku i ze wszystkich środowisk, które cenią sobie jego głęboki, pocieszający smak, aromat i łatwość przygotowania. To danie uważane jest za klasykę kuchni włoskiej i jest uwielbiane przez wielu za swój smak i prostotę. Jest uważane za danie rodzinne i lubiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Ty też kochasz pomidorowe spaghetti z mięsno-warzywnymi klopsikami? Dzięki Sosowi WINIARY przyrządzisz je w mgnieniu oka! Kup wszystkie pozostałe składniki i rozpocznij gotowanie pysznego obiadu! Życzmy smacznego!
Mięso mielone dobrze wymieszaj z marchewką, selerem, jajkiem oraz solą i pieprzem.
Uformować małe kulki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju na średnim ogniu.
Dodaj Sos Boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Dodaj tartą cukinię. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem.
Podawaj z tartym serem na wierzchu.