Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
Pomidory obierz ze skórki, przekrój na połowę, wydrąż nasiona i pokrój w kostkę.
Szynkę również pokrój w kostkę.
Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż szynkę, dodaj pokrojoną w plastry cebulę i duś na wolnym ogniu 2 minuty.
Następnie dodaj pokruszoną kostkę rosołową, posiekaną bazylię i śmietankę. Gotuj na bardzo wolnym ogniu 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Dodaj pomidory i duś jeszcze 2-3 minuty.
Zawartość patelni połącz z makaronem i podawaj od razu po przygotowaniu.