Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
To sosy nadają potrawie ciekawych aromatów i często kontrastują z resztą dania. Zobacz, jak przygotować sos cebulowy bazujący na aromatycznym Rosole drobiowym WINIARY. Gotowy sos możesz podawać z pizzą, plackami ziemniaczanymi lub bagietką. A wg Ciebie do jakiego dania najbardziej pasuje sos cebulowy?
Cebulę siekamy w piórka, podsmażamy na maśle.
Wlewamy pół litra wody i dajemy kostkę rosołową. Zagotowujemy do wrzenia.
Mąkę mieszamy ze śmietaną, zaprawiamy nasz sos. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe.