Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone w sosie śmietanowym to dobry pomysł na obiad dla całej rodziny. Dzięki śmietanie, sos ma zachęcającą konsystencję i delikatność. Dodatek słodkiej papryki oraz przypraw zapewnia różnorodność smakową, która pozytywnie zaskoczy domowników. Dodajmy również bulion drobiowy WINIARY, aby wydobyć z sosu to, co najlepsze. Pycha!
Do mięsa (użyłam zmielonej łopatki) dodać pokrojoną w kostkę cebulę, bulion drobiowy WINIARY, posiekany czosnek, mieloną paprykę, zioła, pieprz i gałkę muszkatołową.
Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć, cały czas mieszając, aż mięso się zetnie.
Mięso oprószyć mąką, wymieszać.
Do mięsa wlać śmietanę i pół szklanki wody.
Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Podawać np.z makaronem.
Agnieszka