Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Marchewki obrać, pokroić na plasterki.
Papryki umyć, wydrążyć, pokroić w paseczki.
Brukiew i cukinię dokładnie umyć, pokroić w kostkę.
Kurczaka umyć, pokroić na kawałki.
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek.
Dodać marchewkę i paprykę oraz kawałki kurczaka.
Dosypać przyprawy: kurkumę, słodką i ostrą paprykę. Całość wymieszać i lekko podsmażyć.
Następnie dodać pozostałe warzywa: brukiew oraz cukinię.
Wszystkie składniki zalać wodą i gotować do miękkości warzyw – przez ok. 40 minut.
Gotową zupę brukwiową doprawić majerankiem, solą i pieprzem do smaku.