Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój na cienkie piórka. W dużym garnku na oliwie zeszklij posiekane cebule.
Dodaj wszystkie przyprawy i dopraw solą. Wymieszaj i podsmaż jeszcze 2 minuty.
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Dodaj pomidory z puszki, cieciorkę i soczewicę.
Dolej tyle wody, aby przykryć wszystkie składniki, wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu ok 30 min.
Na koniec dopraw do smaku solą i sokiem z limonki. Odstaw, aby smaki się przegryzły.
Imbir obierz, pokrój na cienkie plastry, a następnie na cieniutkie zapałki. Oderwij listki z kolendry.
Rozlej zupę do miseczek, posyp słupkami imbiru i świeżymi listkami kolendry. Serwuj z jogurtem i chlebkami pita.