Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka wbić do szklanej lub metalowej miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy.
Jajka ubijać z cukrem i cukrem waniliowym na parze, aż wyraźnie zgęstnieją.
Jajeczną masę ostudzić, cały czas ubijając.
Masło dobrze utrzeć, stopniowo dodawać do niego masę jajeczną, ciągle ucierając.
Dodać aromat i spirytus, wymieszać.
Gotowym kremem przekładać tort, ciasta, ciasteczka...
Anna