Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę gryczaną zagotować i ostudzić.
Cebulę obrać i posiekać, pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Na koniec dodać kaszę gryczaną. Razem smażyć przez około 7 - 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Mąkę wymieszać z ciepłą wodą, dodać łyżeczkę soli i oleju i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
Napełniać je farszem i formować pierogi. Zagotować
Basią