Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokrój cebulę w drobną kostkę i usmaż na patelni do miękkości.
Na tę samą patelnię wrzuć mielone mięso i dopraw je solą oraz pieprzem. Obsmaż na rumiany kolor, co chwilę mieszając.
Kiedy mięso będzie usmażone i zrumienione, zalej całość sosem pomidorowym (butelkę można przepłukać odrobiną wody) i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
Mozzarellę zetrzyj na grubej tarce.
W żaroodpornym naczyniu układaj na przemian suche płaty makaronu, 1/3 sosu, tartą mozzarellę, następnie znowu makaron itd. Ostatnia warstwa powinna składać się z porcji sosu oraz sera żółtego i mozzarella.
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw naczynie i zapiekaj przez około 45 minut.