Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój na drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj cebulę, aż będzie szklista. Dodaj przyprawę curry i chwilę razem podsmażaj.
Mięso przełóż do miski. Dodaj podsmażoną cebulę, bułkę tartą, jajka. Pokrusz Kostkę mięsną WINIARY, dodaj pieprz i wyrabiaj na jednolitą masę.
Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kuleczki.
Ponownie rozgrzej olej na sporej patelni lub w rondlu i podsmażaj pulpeciki równomiernie z każdej strony.
Do 300 ml zimnej wody dodaj zawartość opakowania Sosu pomidorowego WINIARY i dokładnie wymieszaj. Dodaj powstały sos do pulpecików i doprowadź do wrzenia.
Duś 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Danie podawaj z ziemniakami, kaszą lub makaronem oraz ulubionymi warzywami, sałatką lub surówką.